Back
Studii de caz Web Design
aprilie 13, 2020

Sephora

Am dezvoltat un blog inspirațional Sephora care să respecte elementele de design ale brandului, dar și cerințele de usability.

Task

Eficientizarea procesului de cumpărare a produselor direct din platforma

  • Client

    Sephora

  • Tags

    Blog

Deschide proiect

Problema

Sephora România ne-a contactat pentru a dezvolta un blog care să reprezinte atât o sursă de informații utile, cât și o oportunitate de a promova anumite produse.

Blogul trebuie să devină un loc unde se găsesc mereu lucruri interesante, dar să fie și SEO friendly în conformitate cu cerințele agenției cu care Sephora colaborează.

Printre cerințele principale ale site-ului erau atractivitatea vizuală creată prin design, un conținut captivant și eficientizarea procesului de cumpărare a produselor direct de pe site fără alți pași în plus.

Soluția

Am dezvoltat un blog inspirațional Sephora (https://inspiratie.sephora.ro/) care să respecte elementele de design ale brandului, dar și cerințele de usability. Apoi am propus un widget care poate fi adăugat cu ușurință oriunde în interiorul articolului. Widget-ul constă în posibilitatea de a avea în articol anumite produse selectate direct din site-ul de e-commerce Sephora.

Cum funcționează?

Blogul Sephora este o sursă de informații și sfaturi, iar posibilitatea de a achiziționa produse direct din blog va deveni o acțiune ce vine natural. Propunerea noastră a fost de a adăuga produsele dinamic, direct din site-ul de ecommerce, dar fără a fi deloc complicat.

La crearea sau editarea oricărui articol de pe blog, se poate adăuga widgetul nostru. Asta se face foarte simplu și intuitiv, prin selectarea unui buton în articol, iar apoi adăugarea codurilor de produse și titlul.

Tot procesul trebuia să meargă fără probleme așa că am optimizat accesarea feed-ului să se facă direct din siteul de ecommerce. Astfel preluăm zilnic în baza de date informațiile produselor ca nume, brand, imagine, preț și link către produs.

Rezultate

Blogul este în procesul de a fi live, dar testele arată că totul arată și merge excelent.

Având un design apropiat brandului, blogul atrage fanii Sephora care vor putea achiziționa ușor și intuitiv produsele care corespund informațiilor articolului.

Dacă nu ar fi fost widgetul, la fiecare încărcare, s-ar fi preluat tot fișierul pentru a extrage informațiile din feed-ul de e-commerce, iar asta ar fi îngreunat tot procesul. Astfel, soluția propusă a reușit, prin afișarea produselor direct din baza de date, să scadă numărul de accesări al feed-ului reușind să genereze o experiență naturală și fluidă de afișare și achiziție.

Folosim cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta. Despre cookies

Hai să
Vorbim

Avem servicii complete fie că vrei să îți dezvolți un site de prezentare, sau unul de vânzări online.

De la soluții PHP personalizate după nevoile afacerii tale, la cele mai populare CMS-uri.

Avem servicii complete, de la soluții PHP personalizate după nevoile afacerii tale, la cele mai populare CMS-uri.